Salade russe aux crevettes et avocat

3.3 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions

Składniki

  • 200 g d'avocats mûrs
  • 30 g d'oignon
  • 2 gousse d'ail
  • ¼ c. à café de sauce au piment, type Tabasco®
  • ¼ c. à café de sel
  • 2 c. à café de mayonnaise
  • 150 g de carottes en morceaux (3 cm)
  • 600 g de pommes de terre coupées en morceaux (4 cm)
  • 2200 g d'eau
  • 3 œufs
  • 60 g de cornichons
  • 35 g de feuilles de basilic frais
  • 25 g d'épinards frais
  • quelques glaçons (pour refroidir les feuilles)
  • 120 g d'huile d'olive
  • 250 g de crevettes crues de taille moyenne, décortiquées et déveinées, essuyées avec du papier absorbant

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 645.4 mg
Białko 19.1 g
Kalorie 2550 kJ / 609 kcal
Tłuszcz 44.1 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 36.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...