Gigot d'agneau et potirons à la grenade

Gigot d'agneau et potirons à la grenade

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 portions

Składniki

  • gigot d'agneau
    1
  • d'huile d'olive 3 c. à soupe et et un peu pour la cuisson
    50 g
  • potirons de petite taille, coupé en tranches
    4
    1 potimarron, coupé en tranches
  • branches de thym frais effeuillées
    3
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de gingembre frais en morceaux
    15 g
  • oignon coupé en quatre
    1
  • gousses d'ail
    3
  • capsules de cardamome verte
    8
  • de garam masala en poudre
    1 c. à café
  • dose de safran
    1
  • feuilles de laurier frais
    2
  • le jus d'1/2 citron vert
  • de miel
    6 c. à soupe
  • du sel
  • de graines de grenade
    60 g
  • de menthe fraîche
    4 branches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 695.2 kcal / 2908.6 kJ
Białko 29.7 g
Tłuszcz 51.2 g
Węglowodany 30.5 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 17.7 g
Sód 110.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...