Pâtes à l'encre de seiche, aux crevettes et coques

Pâtes à l'encre de seiche, aux crevettes et coques

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 2 œufs
  • 1 sachet d'encre de seiche
  • 5 g de sel
  • 60 g d'eau
  • 30 g d'échalote
  • 2 brins de persil frais
  • 10 g d'huile de colza
  • 500 g de crevettes cuites, non décortiquées
  • 100 g de vin blanc sec
  • 600 g de coques fraîches, préalablement dégorgées
  • 100 g de crème
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1161 mg
Białko 28.5 g
Kalorie 1831 kJ / 436.5 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 40.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...