![Sizilianische Brotsuppe Sizilianische Brotsuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/87685276-B837-48D9-BDB8-EEF0F501016B/Derivates/9C87F243-D380-496B-ABA8-D9E5290435A9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen
- 40 g Olivenöl
- 1000 g passierte Tomaten, konserviert (2 Packungen à 500 g)
- 60 g Oliven, entsteint, schwarz oder grün oder gemischt
- 3 Sardellenfilets, in Salz eingelegt, abgespült
- 2 TL italienische Kräuter, getrocknet
- 800 g Wasser
- 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 4 - 6 Scheiben Weißbrot, groß
- 500 g Mozzarella (4 Kugeln à 125 g), in Scheiben
- Basilikumblätter, frisch, für die Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1074 kJ / 256 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Hot Gazpacho
25min
Tomaten-Mango-Suppe
40min
Weißwein-Suppe
30min
Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)
30min
Tomatencremesuppe
35min
Apfel-Curry-Suppe
20 min
Senfsüppchen
30min
Zwiebelsuppe
45 min
Zwiebelsuppe
40min
Bloody Mary Suppe
25min
Tomatensuppe mit Salami und Feta
35min
Paprikacremesuppe
20 min