Forellen-Erbsen-Terrine
TM6 TM5

Forellen-Erbsen-Terrine

2.1 (7 ocen)

Składniki

  • 500 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen der Gelatine
  • 12 Blätter weiße Gelatine
  • 500 g Wasser
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 400 g Erbsen, frisch oder TK, aufgetaut
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1 Bund Schnittlauch (10 g), in Röllchen
  • 400 g Crème fraîche
  • 500 g Naturjoghurt
  • 15 g Zitronensaft
  • 1 ½ TL Salz
  • 1 TL Pfeffer
  • 250 g Räucherforellenfilet, in Würfeln (1 cm)

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
610 kJ / 146 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy