Urządzenia i Akcesoria
Sardische Nudeln mit Rucolasauce
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 27 godz.
4 Portionen
Składniki
Sardinen marinieren
-
Fenchelknolle (ca. 80 g), in Stücken½
-
Schalotten2
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl50 g
-
Weißwein trocken100 g
-
Wermut, trocken (z.B. Noilly Prat)100 g
-
Gemüsefond300 g
-
Weißweinessig (z.B. Neuburger)60 g
-
Thymian1 Zweiglein
-
Rosmarin1 Zweiglein
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Fenchelsamen1 TL
-
schwarze Pfefferkörner10
-
Korianderkörner10
-
Zucker1 EL
-
Salz1 EL
-
Safran1 Msp.
-
Sardinen, frisch, ganz, ausgenommen, gesäubert6
Ofentomaten
-
Cherry-Tomaten12
-
Thymian abgezupft2 Zweiglein
-
Olivenöl50 g
-
Salz4 Prisen
-
Pfeffer3 Prisen
-
Zucker2 Prisen
Rucolasauce
-
Pecorino in Stücken80 g
-
Schalotten2
-
Knoblauchzehe½
-
Olivenöl100 g
-
Gemüsefond400 g
-
Milch200 g
-
Ziegenfrischkäse100 g
-
Rucola65 g
-
Salz1 TL
-
weißer Pfeffer, gemahlen¼ TL
Sardinen garen und Fertigstellung
-
Wasser3000 g
-
Salz3 TL
-
Nudeln (z.B. Muschelnudeln, Penne oder Farfalle)300 g
-
Rucola20 Blättchen
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
50 g
Kalorie
3742 kJ /
886 kcal
Tłuszcz
48 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nils Henkel
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Kichererbsensuppe mit Lamm
45 min
Marinierte Möhren
50 min
Rotkohlröllchen mit Burgunder-Jus
1 godz. 30 min
Spanische Pizza
1 godz. 20 min
Zwetschgendatschi
1 godz. 20 min
Boeuf Bourguignon
9 godz. 30 min
Polenta-Flammeri mit Beeren
9 godz.
Meeresfrüchte-Cocktail
10 min
Gebeizte Meerforelle mit Fenchelsalat
4 godz.
Panna Cotta al caffè
5 godz.
Orangentarte mit Weinschaumsauce
3 godz. 35 min
Tomaten-Salbei-Sauce
30 min