Urządzenia i Akcesoria
Tatar z suszonych pomidorów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
10 porcji
Składniki
-
100 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki100 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
50 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
5 - 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 ½ łyżki szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 ½ łyżeczki musztardy Dijon
-
⅔ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
⅔ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
3 szczypty soli (opcjonalnie)
-
300 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
10 jabłuszek kaparowych, w zalewie odsączonych, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
438 mg
Białko
5 g
Kalorie
399.7 kJ /
96 kcal
Tłuszcz
1.4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15 min
Jajka faszerowane à la caprese
35 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Tapenada z tuńczykiem na plastrach ogórka
20 min
Przyprawa za'atar
5 min
Pomidorowa pasta z serem feta
35 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 min
Dressing z sera pleśniowego w stylu amerykańskim
5 min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Pasta śródziemnomorska
15 min