Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g Kartoffeln, festkochend
- 200 g Zwiebeln, halbiert
-
200
g Speckwürfel
lub 200 g Bacon, in schmalen Streifen - 40 g Öl
- 250 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 5 EL Weißweinessig
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 823 kJ / 196 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2 Std.
Speck-Majoran-Frikadellen
35 Min
Fleischsalat
10 Min
Glasierte Möhren
45 Min
Warmer Speck-Kartoffelsalat
1 Std. 15 Min
Iberico-Schinken-Creme
10 Min
Rheinischer Wurstsalat
1 Std. 15 Min
Frikadellen
25 Min
Frikadellen-Grundrezept mit Senf-Dip
35 Min
Nudelsalat mit Lyoner und Gurken
35 Min
Kartoffelsalat für Eilige
45 Min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30 Min