Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eier kochen
- 400 g Wasser
- 4 Eier
Hackbraten
- 1 altbackenes Brötchen
- Wasser zum Einweichen
- Öl zum Einfetten
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl
- 800 g Hackfleisch, gemischt
- 2 Eier
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 904 kJ / 216 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 Min
Putenfleisch-Bällchen mit Champignonsauce und Süßkartoffeln
45 Min
Hackbraten mit Ei
1 Std. 20 Min
Gefülltes Weihnachts-Hähnchen
3h
Scottish Eggs
1 Std.
Hähnchen mit Zitronencreme und Pastinaken
1h 50min
Schwalbennester (Ei im Fleischteig)
1 Std. 10 Min
Kartoffel-Hackfleisch-Auflauf mit Röstzwiebelkruste
1 Std. 10 Min
Toad in the Hole (Kröte im Loch)
1 Std.
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2 godz. 55 min
Hackbraten XXL
1 Std. 30 Min
Hackbraten "Falscher Hase"
1 Std. 30 Min