Warmer Speck-Kartoffelsalat

Warmer Speck-Kartoffelsalat

4.7 406 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    700 g
  • Kartoffeln klein, festkochend, ungeschält
    800 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Schinkenspeckwürfel
    100 g
  • Fleischbrühe (für 0,5 l)
    ½ Würfel
    ¾ TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
  • Weißweinessig
    30 g
  • Öl
    25 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Petersilie gehackt
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 236 kcal / 991 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...