Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 800 g Kartoffeln, klein, festkochend, ungeschält
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Schinkenspeckwürfel
-
½
Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
lub ¾ TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - 30 g Weißweinessig
- 25 g Öl
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 2 EL Petersilie, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 991 kJ / 236 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Speck-Majoran-Frikadellen
35min
Kasseler mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1h
Speck-Pfannkuchen mit Salat
1h
Kartoffelsalat mit Mayonnaise und Eiern
1h 30min
Kartoffel-Möhren-Gemüse mit Bratwurst
35min
Leberkäse-Sauerkraut mit Dijon-Senf-Püree
40 min
Salzschneidebohnen
45 min
Speck-Kartoffel-Salat
3h
Frikadellen
25min
Frikadellen-Grundrezept mit Senf-Dip
35min
Gekochtes Sauerkraut
50min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30 min