Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g glatte Petersilie, abgezupft
- 1000 g Wasser
- 1 TL Salz
- 2 Lorbeerblätter
- 500 g Hähnchenbrustfilets
- 500 g Leipziger Allerlei, TK
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- 100 g trockener Weißwein
- 100 g Sahne
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Geflügelbrühe (für 0,5 l) - 1 TL Sojasauce
- 1 TL Worcester-Sauce
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Estragon, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1821 kJ / 434 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frikassee aus Hähnchenkeulen mit Reis
2h
Hühner-Nudel-Eintopf
2h
Senfeier
1h 5min
Hühner-Nudel-Suppe mit Käseklößchen
1 godz. 10 min
Bohnen-Möhren-Eintopf mit Fleischklößchen
45 min
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Hühnerfrikassee
1 godz. 20 min
Hühnerfrikassee à la Margret
50 min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1h
Frikadellen mit Blumenkohl, Kartoffeln und Senfsauce
1 godz. 10 min
Hühnertopf à la Frikassee
1h 15min