Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 100 g Schinkenspeck, gewürfelt
- 1 Dose weiße Bohnen (800 g), abgespült und abgetropft
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1000 g Wasser
-
2
Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
lub 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 200 g Nudeln, klein, z.B. Muscheln, Hörnchen, Schleifen
- 1 Prise Salz
- 3 Prisen Pfeffer, schwarz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 774 kJ / 184 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min
Bohneneintopf
40 Min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 Min
Sauerkrautsuppe
1 Std.
Bunte Bohnensuppe
50 Min
Bohneneintopf
1 Std.
Dänische Erbsensuppe
1 Std.
Wirsingsuppe
35 Min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1 Std.
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40 Min
Graupeneintopf mit Parmesan-Crackern
1 Std. 10 Min
Spanischer Bohnentopf
1 Std. 10 Min