Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Suppengrün, in Stücken
- 3 - 4 Frühlingszwiebeln, in Stücken
- 50 g Öl
- 800 g Wasser
- 600 g mehlig kochende Kartoffeln, in Stücken (2-3 cm)
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 200 g Pilze, z.B. Steinpilze oder Champignons, in Scheiben
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 150 g Schinkenwürfel
- 100 g Sahne
- 1 TL Thymian
- 1 EL Petersilie, gehackt
- Crema di Balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1115 kJ / 266 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi-Pilz-Rahmsuppe
30 Min
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1 Std.
Bohnensuppe mit Nudeln
40 Min
Spaghetti mit Pilz-Bolognese
1 Std.
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Fisch-Gemüse-Suppe
40 Min
Kartoffeltopf mit Pfifferlingen
1 Std. 40 Min
Makrelen-Frischkäse-Aufstrich
10 min
Borschtsch mit Rindfleisch
1 Std. 10 Min
Pilzcremesuppe mit Schinken-Semmelknödeln
1 Std. 10 Min
Champignon-Rahmsuppe
35 Min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1 Std. 20 Min