Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, kraus, abgezupft
- 1 Zwiebel, geviertelt
- 150 g Möhren, in Stücken
- 100 g Staudensellerie, in Stücken
- 150 g Zucchini, in Stücken
- 150 g Brokkoli, in Röschen
- 5 Prisen Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- 8 Eier (Kl. M)
- 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 1500 g Wasser
-
3
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 Lorbeerblätter
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 3 Prisen Pfeffer
- 100 g Backerbsen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatensuppe
40min
Kräuter-Kartoffelsuppe mit Brätklößchen
50min
Marmorierte Kirsch-Eistorte
10 Std.
Gemüse-Nudel-Suppe mit Hackklößchen
1h
Hackbällchen-Suppe
35 Min
Kartoffeleintopf
40min
Tomatensuppe
45min
Dänische Erbsensuppe
1h
Leipziger Allerlei mit Kartoffeln
1h
Eier mit Thunfischsauce und Bottarga
35 Min
Bunter Schichtsalat
1h
Rindfleisch-Wirsing-Eintopf mit Tomatenbröselei
3h