Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g getrocknete Tomaten, in Stücken
- 6 Stängel Bohnenkraut, frisch, abgezupft
- 30 g Öl
- 400 g Kasselerrücken, ohne Knochen, in Würfeln (3 cm)
- 500 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
- 300 g Möhren, in Würfeln (2 cm)
- 1 Lorbeerblatt, frisch, eingeschnitten
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 8 Prisen Pfeffer
- 300 g Dicke Bohnen, TK
- ¼ TL Salz (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2168 kJ / 516 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8h 45min
Bohnensuppe mit Nudeln
40min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30min
Bohneneintopf
40min
Bohneneintopf mit Fleischklößchen
40min
Bunte Bohnensuppe
50min
Gulaschsuppe
1 Std. 15 Min
Hackbraten mit Porree-Kartoffeln
1 Std. 30 Min
Gulasch-Kartoffel-Topf
1 Std.
Bohneneintopf mit Feta
45min
Bouneschlupp (Saarland)
40min
Paprikagulasch
1 Std. 25 Min