Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 5 Stängel Koriander
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 100 g rote Paprika, in Stücken
- 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¾ TL Curry, mild
- 20 g Öl
- 200 g Hähnchenbrust, in Stücken (3 cm)
- 300 g Blumenkohlröschen, große Röschen halbiert
- 100 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
- 500 g Wasser
- 1 Dose weiße Bohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 895 kJ / 214 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilch-Gemüse-Eintopf
40min
Pilze mit Kichererbsen
9 Std.
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30min
Kohlsuppe mit Tofu
1h 45min
Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl
45min
Rote Linsensuppe
40min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50min
Scharfer Weißkohltopf
1h
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40min
Bohneneintopf mit Feta
45min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30min
Blumenkohl-Curry
30min