Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Butter, in Stücken
- 250 g Möhren, gelb, in Stücken (1 cm)
- 250 g Möhren, orange, in Stücken (1 cm)
- 250 g Möhren, violett, in Stücken (1 cm)
- 250 g Kartoffeln, in Stücken (1 cm)
- 550 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Prisen Muskat
- Öl zum Braten
- 16 Nürnberger-Bratwürstchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3232 kJ / 778 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Błonnik
- 8.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8u. 45min
Sauerkrauteintopf mit Pastinake
45 min
Steckrüben-Eintopf
45 min
Birnen, Bohnen und Kassler
50min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1h 10min
Möhren-Eintopf
45 min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1h
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50min
Paprika-Ananas-Sauerkraut mit Süßkartoffeln und Kassler
45 min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35min
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1 godz. 45 min
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50min