Urządzenia i Akcesoria
Golden Beet Gazpacho
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
water1135 g
-
beetroot, golden, raw trimmed and cleaned1135 g
-
yellow pepper85 g
-
garlic cloves2
-
shallot15 g
-
15 g white wine vinegar, e.g. Spanish Oloroso, cavasherry vinegar e.g. Spanish Oloroso, cava15 g
-
extra virgin olive oil e.g. Colavita, Pompeian, plus extra to serve115 g
-
salt to taste1 ½ tsp
-
black pepper, ground½ tsp
-
water to desired consistency370 - 395 g
-
manchego cheese to taste115 g
-
parsley leaf, fresh to garnish
-
crouton to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1436.5 mg
Białko
11.1 g
Kalorie
1943.3 kJ /
464.5 kcal
Tłuszcz
37.7 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
9.9 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Step into Spring CA
10 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Chopped Asian Salad
20 min
Zucchini & Sweet Potato Waffle with Smoked Salmon
1 godz.
Vegan Aioli
5 min
Charoset
10 min
Black Tahini Banana Bread
1 godz. 20 min
Steel Cut Oats
35 min
Pull apart bread with eggs and sun-dried tomatoes
1 godz. 30 min
Mushroom Taco Filling
35 min
Tacos with Pulled Pork in Beer Sauce
5 godz. 15 min
Banana Bread (Brown Sugar)
1 godz. 30 min
Steel Cut Oats
35 min
Pumpkin Pancakes with Praline Maple Syrup
35 min