Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oz yellow onions, halved
- 4 ½ oz leek, cut into pieces
- 1 ½ oz extra virgin olive oil
- 22 oz mixed vegetables (e.g. potatoes, carrots, zucchini, celery, tomatoes, chard, cooked dried beans, butternut squash), cut into pieces as needed
- 36 oz water
-
2
vegetable stock cubes
lub 2 heaping tsp homemade vegetable stock paste - 1 tsp salt
- 4 ½ oz pasta, dry, type ditalini or similar short dried pasta
- 6 tsp extra virgin olive oil
- 6 fresh basil leaves
- 6 - 18 tsp Parmesan cheese, grated
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1153.4 kJ / 275.7 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 709 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Apple Soup
30 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Vegetable Soup
35 min
Creamy Tomato Soup
30 min
Split Pea Soup
1h 25min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 min
Butternut Squash and Ginger Soup
35 min
Spanish Rice
30 min
Ratatouille
40 min
Steamed Carrot and Zucchini Tagliatelle
35 min
Roasted Cauliflower and Kale Soup
1 Std. 5 Min
Leek and Potato Soup
40 min