
Urządzenia i Akcesoria
Avgolemono (Greek-style Chicken Soup)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portion
Składniki
-
egg, large (65-70 g)4
-
lemon juice60 g
-
butter, unsalted30 g
-
onions60 g
-
celery stalks cut into pieces2
-
garlic cloves2
-
rice100 g
-
carrots sliced into rounds (¼ in. thick)85 g
-
salt to taste½ tsp
-
chicken stock1360 g
-
roast chicken shredded225 g
-
dill, fresh to garnish
-
lemon sliced, to garnish
-
bread to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
515.7 kcal /
2157.7 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
24.8 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
938.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Chicken Soups - CA
9 Przepisów
Kanada
Kanada
Możesz także polubić...
Asparagus Sauté
15 min
Creamy pistachio pasta
40 min
Chicken Breasts Au Gratin in Chipotle Salsa (Ben)
1 godz.
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 min
Spring rolls with vegetable filling (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz.
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Angolan chicken peanut stew with maize meal porridge (Muamba de ginguba com galinha e funge)
1 godz. 10 min
Olive oil cake (Pompes à l'huile)
3 godz.
Blueberry Coffee Cake
1 godz.
Lemon Garlic Chicken
30 min
Flour Tortilla
1 godz.
Ravioli with zucchini sauce
35 min