Mediterranean Shrimp and Orzo Soup

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portion

Składniki

  • extra virgin olive oil
    30 g
  • pepper (vegetable), any colour julienned (1 cm)
    170 g
  • paprika, smoked, ground
    ½ tsp
  • red onion sliced in half-moons (¼ in.)
    115 g
  • garlic cloves thinly sliced
    2
  • vegetable broth
    795 g
  • tomato purée (concentrate)
    1 tbsp
  • oregano, dried
    ½ tsp
  • salt to taste
    ½ tsp
  • chopped tomatoes, canned with juices
    410 g
  • pasta, dried orzo
    115 g
  • parsley leaf, fresh
    5 sprigs
  • dill, fresh
    5 sprigs
  • lemon juice
    1 tbsp
  • baby spinach, fresh
    115 g
  • prawn, raw, peeled (medium-large shrimp)
    450 g
  • red pepper flake (opcjonalnie)
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 671.3 mg
Białko 17.2 g
Kalorie 1127 kJ / 269.4 kcal
Tłuszcz 7.2 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 39.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...