Urządzenia i Akcesoria
New England Clam Chowder
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
yellow onions quartered9 oz
-
celery cut into pieces4 oz
-
unsalted butter1 oz
-
bacon cut into pieces (¼ in.)4 oz
-
floury potatoes cubed (½ in.), divided22 oz
-
canned minced clams (2 x 10 oz or 3 x 6.5 oz cans)19 - 20 oz
-
salt1 ½ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
whole milk8 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1274.3 mg
Białko
43.1 g
Kalorie
2304.9 kJ /
550.9 kcal
Tłuszcz
21.4 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
45.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Corn and Bacon Chowder
1 godz. 15 min
Tortilla Soup
25 min
Sweet and Sour Pork Ribs
30 min
Broccoli and Cheddar Soup
40 min
Bourbon-Glazed Chicken Wings
50 min
Manhattan Clam Chowder
55 min
Brioche Creamed Corn
1 godz. 10 min
Baked Crab Dip
15 min
Shrimp and Grits
1 godz. 50 min
French Onion Soup
1 godz. 10 min
Boston Clam Chowder
55 min
Garlic Mashed Potatoes
50 min