Creamy mushroom soup
TM6 TM5 TM31

Creamy mushroom soup

4.3 (151 ocen)

Składniki

  • 400 g button mushrooms, cut in halves or quaters as needed
  • 500 - 600 g water
  • 200 g milk
  • 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
    lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • 50 g flour
  • ½ tsp salt
  • 50 g cream
  • 4 sprigs fresh parsley, leaves only
  • 40 g cream cheese (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
550 kJ / 132 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy