Wiosenna sałatka z sorgo

Wiosenna sałatka z sorgo

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 55 min
3 porcje

Składniki

  • 1400 g wody
  • 120 g sorgo
    120 g ryżu brązowego
  • ⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 150 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
  • 90 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 5 g kolendry, świeżej tylko liście
    5 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 90 g ogórka pokrojonego na kawałki
  • 40 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ⅔ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ⅓ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 60 g rzodkiewek pokrojonych w cienkie plastry
  • 25 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
  • 10 g cebuli dymki tylko zielonej części, posiekanej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 613 mg
Białko 9 g
Kalorie 1001 kJ / 239 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...