Urządzenia i Akcesoria
Wiosenna sałatka z sorgo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 55 min
3 porcje
Składniki
-
1400 g wody
-
120 g ryżu brązowego120 g sorgo
-
⅔ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej⅔ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g zielonych szparagów bez twardych końcówek
-
90 g groszek cukrowy, mrożony bez łyka
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g koperku, świeżego, tylko liście5 g kolendry, świeżej tylko liście
-
90 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
40 g selera naciowego pokrojonego w 1 cm plastry
-
10 g oliwy z oliwek
-
⅔ łyżeczki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
⅓ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g rzodkiewek pokrojonych w cienkie plastry
-
25 g czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
-
10 g cebuli dymki tylko zielonej części, posiekanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
613 mg
Białko
9 g
Kalorie
1001 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
40 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Zupa botwinka; Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami i szparagami
45 min
Wegetariańskie hot dogi ze szparagami
40 min
Sałatka z rumienionymi szparagami
20 min
Czarne sezamki
1 godz. 50 min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 min