
Urządzenia i Akcesoria
Family Meatloaf
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
onion cut into quarters150 g
-
garlic cloves2
-
fresh flat-leaf parsley leaves only4 sprigs
-
Meat stock paste (see Tip)1 tsp
-
mince1000 g
-
eggs2
-
breadcrumbs2 tbsp
-
white wine50 g
-
sea salt1 tsp
-
dried thyme½ tsp
-
mustard powder1 tsp
-
paprika½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
balsamic vinegar1 tbsp
-
streaky bacon8 slices
-
extra virgin olive oil1 tbsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
448.1 kcal /
1874.8 kJ
Białko
27.3 g
Tłuszcz
34.7 g
Węglowodany
4.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
12.7 g
Sód
409.2 mg