Torta salata di carne trita e carote

Torta salata di carne trita e carote

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di farina di farro bianca
  • 75 g di burro a pezzi (1 cm), freddo
  • 50 g di acqua
  • 2 cucchiaini di sale
  • 400 g di carote pelate, a pezzi (4 cm)
  • 80 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 uova
  • 400 g di carne trita di manzo
  • 200 g di fiocchi di latte (formaggio fresco)
  • 1 mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco le foglioline lavate e asciugate, tritato (circa 20 g)
  • 1 cucchiaino di peperoncino rosso, secco, macinato opzionale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 23.1 g
Kalorie 1876.2 kJ / 448.4 kcal
Tłuszcz 28.1 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...