Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di scalogni (2-3 scalogni)
- 30 g di olio di oliva
- 250 g di orzo perlato, medio, lavato e sgocciolato
- 100 g di vino bianco, secco, vegano
- 750 g di acqua, calda
-
1
cucchiaio di dado per brodo vegetale, vegano (vedere consiglio)
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l), vegano - ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe bianco, in polvere
- ¾ di cucchiaino di timo secco (opcjonalnie)
- 40 g di pinoli
- 400 g di zucchine, a fette (5 mm)
- 50 g di pomodori, secchi, sott'olio, tagliati a listarelle (5 mm)
- 60 g di burro di mandorla, bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2159 kJ / 517 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di spinaci e lenticchie
50 min
Stufato di ceci con verdure e chorizo
45 min
Menu: Zuppa di topinambur, barbabietole alla wellington con verdure al forno, trifle di panpepato
3h
Insalata di lenticchie
30 min
Focaccia alle olive
2h 20min
Tartare di verdure
25 min
Curry indiano di verdure
1 Std. 10 Min
Hamburger vegano di fagioli
1h 20min
Insalata di barbabietole
10 min
Knöpfli
50 min
Mousse al cioccolato vegana
30 min
Curry di verdure
1h