Torta salata ai piselli

Torta salata ai piselli

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 200 g di farina di farro bianca
  • 75 g di burro a pezzi (2 cm)
  • 50 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 300 g di piselli surgelati
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 uova
  • 150 g di mascarpone
    150 g di ricotta
  • 50 g di acqua
  • ½ mazzetto di menta piperita fresca (circa 10 g), le foglioline lavate e asciugate
  • 1 punta di coltello di noce moscata in polvere
  • ½ - 1 cucchiaio di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16 g
Kalorie 2330 kJ / 561 kcal
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...