Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di cipolle, tagliate in quattro
- 80 g di olio vegetale
- 20 g di radice di zenzero fresco, pelato, a fette (2 mm)
- 4 spicchi di aglio
- 2 peperoncini verdi, freschi, tagliati a metà, ev. privati dei semi
- 2 capsule di cardamomo, neri, leggermente schiacciati
- 4 chiodi di garofano
- 1 stecca di cannella
- 1 cucchiaino di curcuma, secca, in polvere
- 1 cucchiaino di farina di grano
- 1 cucchiaino di sale
- 600 g di filetti di pangasio, freschi o surgelati, scongelati, senza pelle, a pezzi (3-4 cm)
- 160 g di crema di cocco
- 90 g di acqua
- 25 g di succo di lime
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1743 kJ / 417 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gamberi in agrodolce
40 min
Guacamole
5 Min
Curry thailandese veloce con pollo
40 min
Minestra di patate dolci con spiedino di pollo
30 min
Curry panang
45 min
Biryani di verdure
50 Min
Manzo alla Stroganoff
45 min
Insalata di verdure con marinata al lime
15 Min
Zuppa di pesce con latte di cocco e curry
35 Min
Zuppa Tom Kha Gai
35 Min
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Stufato di pollo alla senape
40 min