Steamed Glutinous Rice With Mud Crab

Steamed Glutinous Rice With Mud Crab

5.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • fresh mud crabs (approx. 600 g), cleaned
    2
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
    2 tbsp
  • fresh ginger cut in 8 slices
    2 cm
  • spring onion cut in 4 cm length
    1
  • shallots
    50 g
  • cooking oil
    30 g
  • dried shrimp rinsed
    15 g
  • banana leaf cut to round piece (Ø 18 cm)
    1
  • dried shiitake mushrooms soaked to soften, stems removed, squeezed, cut in cubes
    4
  • Chinese sausages (lap cheong), casings removed, cut in cubes
    100 g
  • glutinous rice rinsed
    450 g
  • light soy sauce
    1 ½ tsp
  • dark soy sauce
    ¼ tsp
  • sugar
    1 tsp
  • salt
    ¾ tsp
  • water
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 623 kcal / 2606 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 99 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 732 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...