Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (Cutter)

Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (Cutter)

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 72 godz. 30 min
4 portions

Składniki

Fermented Onions
  • red onions halved
    300 g
  • fine sea salt
    10 g
  • water
    500 g
Avocado Tuna Salad
  • cucumber halved lengthways
    1
  • tuna, tinned, in oil or brine, drained
    250 g
  • white wine vinegar
    3 Tbsp
  • olive oil
    3 Tbsp
  • avocado cubed (approx. 2-3 cm)
    1
  • fresh basil leaves
    3 sprigs
  • fresh mint leaves
    3 sprigs
    fresh parsley leaves
  • watercress
    3 Tbsp
  • sunflower seeds
    2 Tbsp
  • fine sea salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper to taste
    ½ tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1534.1 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 1362.4 kJ / 325.6 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...