Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 150 g green apple, unpeeled, quartered and cored (see tip)
- 150 g celery stalks
- 150 g fennel bulb, cut in pieces (4 cm x 4 cm x 7 cm)
Dressing
- 20 g fresh dill, leaves only
- 80 g extra virgin olive oil
- 15 g Dijon mustard
- 50 g plain yoghurt
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 223.8 kJ / 53.5 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 26 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli and Apple Salad
5 Min
Smoky Paprika Tomato Dip
5 Min
Vietnamese-style Chicken and Cabbage Salad (TM6)
30 min
Nectarine, Stilton and Walnut Salad with a Raspberry Vinaigrette
10 Min
Miso Mushrooms Toast with Tahini Yogurt
45min
Lemon Garlic Salmon
2 Std. 20 Min
Courgetti Carbonara
40 min
Fennel Apple Salad
20 Min
Warm bulgur salad with orange dressing (TM6)
40 min
Chimichurri Roast Chicken
1 Std. 20 Min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Smoked Salmon Pâté
5 Min