Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g aubergine, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 30 g pine nuts
- 100 g roasted red peppers, preserved
- 150 g feta cheese, crumbled
- 50 g Greek yoghurt
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 933.2 kJ / 223 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 496.4 mg
Alternatywne przepisy
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM5)
45 min
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
40 min
BBQ Jackfruit Burritos
45 min
Black Bean and Avocado Wrap
15min
Furikake Seasoning
1h 5min
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1h
Leek and Fennel Goat's Cheese Tarts (TM5)
45 min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Raspberry Turnovers
2h
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25min