![Feta and Aubergine Sandwich Filling Feta and Aubergine Sandwich Filling](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/21114f163b1274c28b00a0589a6688c6/Derivates/960cc9075ef1e4574de00dae540edcc59f1a6c5d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 200 g aubergine, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 30 g pine nuts
- 100 g roasted red peppers, preserved
- 150 g feta cheese, crumbled
- 50 g Greek yoghurt
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 933.2 kJ / 223 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 496.4 mg
Alternatywne przepisy
Strawberries and Cream (TM6)
20min
Tzatziki
20min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15 dk
Spanish Tortilla
1sa
Baby-friendly Aubergine and Tahini Dip
55 dk
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 dk
Thai Cucumber Salad (TM6)
15 dk
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 dk
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 dk
Smoky Couscous Salad
20min