Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boiled Rice
- 1000 g water
-
20
g olive oil
lub unsalted butter, diced - 1 ½ tsp fine sea salt
- 250 g white rice
Shredded Chicken
- 30 g soy sauce
-
10
g toasted sesame oil
lub olive oil - 250 g chicken breast, skinless, cut in strips (3 cm)
Vegetables
- 120 g carrots, peeled (1-2 carrots, see tip)
- 200 g avocado, firm (see tip), peeled, halved or quartered
- 200 g cucumber, peeled or unpeeled, ends removed
- 180 - 200 g plum tomatoes, firm and small enough to fit whole in feeder (approx. 2 tomatoes)
- 100 g red onion, halved or quartered vertically
- 160 g little gem lettuces (approx. 2), washed and dried, halved to fit in feeder
Yoghurt and Coriander Dressing
- 7 sprigs fresh coriander, leaves only, plus 1 Tbsp extra for garnishing
- ½ tsp fine sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 250 g plain yoghurt
- 100 g mayonnaise
- 4 Tbsp roasted, unsalted cashew nuts, roughly chopped, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2671.2 kJ / 638.4 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 44.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 1855.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Leftover Chicken Fajitas
1h 20min
Mediterranean-style Salad with Smoky Chicken (TM6)
1h 10min
Sticky Sesame Chicken
40min
Grated Potato Pancakes (TM6)
35min
Sumac-spiced Houmous
5min
Sweet Pepper Nachos with Guacamole
15min
Oven Baked Vegetable Crisps (TM6)
1h 45 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min
Buddha Bowl with Chicken (TM5)
1h
Black Bean and Avocado Wrap
15min
Asian Stir Fry with Noodles (Metric)
1h 5min