Gluten free chocolate cake with nuts

4.0 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 slices

Składniki

Chocolate and nut cake
  • butter plus extra to grease
    150 g
  • eggs
    6
  • raw almonds
    100 g
  • walnut halves
    100 g
  • hazelnuts, skin on
    100 g
  • unsweetened cocoa powder
    20 g
  • white sugar
    80 g
Hazelnut and cocoa cream
  • icing sugar
    100 g
  • unsweetened cocoa powder
    30 g
  • nut butter gluten free
    50 g
  • hazelnut chocolate spread gluten free
    50 g
  • cream cheese
    100 g
  • whole mixed nuts to decorate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 82.2 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 1801.3 kJ / 430.5 kcal
Tłuszcz 34.5 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 25.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...