Stone fruit crumble
TM6 TM5

Stone fruit crumble

4.5 (48 ocen)

Składniki

Base

  • 120 g butter, softend, plus extra for greasing
  • 2 eggs
  • 220 - 250 g caster sugar
  • 300 g self-raising flour
  • 1000 g peaches, stones removed and cut into eighths

Crumble

  • 200 g plain flour
  • 100 g butter, softened
  • 60 - 80 g raw sugar

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1839.8 kJ / 438 kcal
Białko
6.7 g
Węglowodany
65.3 g
Tłuszcz
16.6 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Błonnik
3.5 g
Sód
277.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy