Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 120 g butter, softend, plus extra for greasing
- 2 eggs
- 220 - 250 g caster sugar
- 300 g self-raising flour
- 1000 g peaches, stones removed and cut into eighths
Crumble
- 200 g plain flour
- 100 g butter, softened
- 60 - 80 g raw sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1839.8 kJ / 438 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 277.9 mg
Alternatywne przepisy
Apple cake
1 Std.
Basic muffin mix
30min
Apple shortcake
1h 50min
Apricot Danish slice
40min
Fruit and nut muffins
30min
Sultana, apple and custard scrolls
4h 30min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Lemon and coconut blondies
40min
Brown sugar kumara cake
1 Std. 25 Min
Buttermilk scones
35 Min
Apple and cinnamon muffins
35 Min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40min