
Urządzenia i Akcesoria
Babka pomarańczowa z całej pomarańczy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
-
150 g masło plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
290 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 pomarańcza (ok. 350 g), ekologiczna, ze skórką, bez pestek, pokrojona na kawałki, plus dodatkowe plastry pomarańczy do dekoracji
-
200 g cukru
-
15 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki ekstraktu pomarańczowego, naturalnego (opcjonalnie)
-
3 jajka, rozmiar L
-
3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
-
¼ łyżeczki soli
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
272.5 kcal /
1140.1 kJ
Białko
4.3 g
Tłuszcz
12.1 g
Węglowodany
37.3 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
189.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Newsletter 2025
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pieczony kurczak z warzywami
1h 45min
Tort Sachera
3h 30min
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2h 55min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1h 30min
Francuskie ciastka canelés
14h 30min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2h 5min
Wegańskie pomarańczowe rogaliki
3h 20min
Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym
1h 40min
Babka makowa
1h 20min
Babka "Trójniak"
1h 35min
Kremowy dip z fety
5min
Maślany kurczak z curry (Butter chicken)
1h