
Urządzenia i Akcesoria
Różowy tort z kremem malinowym
Przygotowanie 2 godz. 45 min
Czas całkowity 48 godz.
16 porcji
Składniki
Różowy biszkopt na kisielach
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
mąki pszennej200 g
-
kisielu czerwonego, słodzonego, w proszku, np. malinowego, żurawinowego100 - 120 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
jajek8
-
barwnika spożywczego, czerwonego lub różowego½ - 1 łyżeczka
-
cukru200 g
Żelka malinowa
-
malin, świeżych400 g
-
cukru (patrz wskazówka)50 - 100 g
-
wody3 łyżki
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
Krem malinowy
-
malin, świeżych uprzednio rozmrożonych400 g
-
cukru100 g
-
żelatyny w proszku2 czubate łyżeczki
-
wody6 łyżek
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
Przełożenie
-
wody mineralnej, niegazowanej250 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
borówek amerykańskich100 g
Masa maślana z mlekiem w proszku i dekoracja
-
cukru130 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki600 g
-
mleka w temp. pokojowej150 g
-
mleka w proszku (niegranulowanego)230 g
-
barwnika spożywczego czerwonego lub różowego½ - 1 łyżeczka
-
perełki cukrowe, białe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
740.4 kcal /
3097.8 kJ
Białko
11.3 g
Tłuszcz
52.2 g
Węglowodany
60.6 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
31.8 g
Sód
135.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY
22 Przepisy
Polska
Polska