![Soupe au potiron Soupe au potiron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8141e698-7003-475f-9edc-4cbda42027ec/Derivates/6f871bd3-043e-440d-91af-115a1b6c7751.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalotes
- 1 c. à soupe huile d'olive
- 800 g de chair de courge d'hiver, coupée en morceaux
- 100 g de pommes de terre, détaillée en cubes (1 cm/½ po)
- 200 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- ½ c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 527.7 kJ / 126.1 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 304.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée à la mangue
2h 20min
Riz à l'espagnol
35 min
Velouté de courgettes au fromage frais
35 min
Compote de pommes
20 min
Courgettes farcies
45 Min
Riz étuvé aux champignons et aux herbes
1 Std.
Riz blanc au citron et à l'ail
35 min
Gâteaux aux framboises à la pulpe d'amande
50 Min
Vinaigrette citronnée
5 Min
Soupe de butternut et gingembre
35 min
Yogourt glacé aux fraises et aux pitayas
10 min
Purée de pommes de terre classique
50 Min