Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oignons fanes, avec le vert (env. 150 g)
- 2 gousses d'ail
- 1 piment rouge, mi- fort rouge, épépiné, en morceaux (2 cm)
- 250 g de carottes, pelées, en morceaux (3 cm)
- 20 g d'huile de sésame, grillé
- 300 g de lentilles, corail (cuisson 10 min.)
- 50 g de pâte de curry thaï jaune
- 500 g d'eau
- 300 g de lait de coco
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2036 kJ / 485 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Dal de lentilles aux épinards
35 min
Risotto au citron et épinards
30 min
Korma de légumes aux noix de cajou
55 min
Curry de lentilles
50 min
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1h
Dhal
40 min
Curry de légumes à l'indienne
1 godz. 10 min
Houmous
5min
Risotto au poireau
40 min
Salade de lentilles
30 min
Curry de légumes et tofu
1h
Dal de lentilles corail (2 portions)
35 min