Itek Tim (Salted Vegetable Duck Soup)

Itek Tim (Salted Vegetable Duck Soup)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
7 portions

Składniki

  • dried tamarind pieces (asam keping)
    4
  • galangal cut in slices
    15 g
  • black peppercorns
    1 tsp
  • garlic cloves with skin
    2
  • whole nutmeg
    1
  • duck (approx. ½ duck), without skin, with bones, cut in pieces (4 cm)
    900 g
  • water
    2450 g
  • fresh ginger cut in slices
    10 g
  • salted vegetable (hum choi) leaves separated, washed, drained and cut in pieces (4 cm)
    150 g
  • dried shiitake mushrooms soaked to soften, stems removed
    5
  • brandy (opcjonalnie)
    1 tbsp
  • salt adjust to taste
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 417 mg
Białko 22 g
Kalorie 748 kJ / 179 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...