Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz all-purpose flour
- 8 oz white onions, cut into pieces
- 4 oz green bell pepper, cut into pieces
- 4 oz celery, cut into pieces, leaves reserved for garnish
- 7 oz long-grain white rice
- 32 oz water
- 1 ½ tsp salt, divided, to taste
- 2 oz extra virgin olive oil
- 2 tsp Worcestershire sauce
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp dried thyme
- ½ tsp garlic powder
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp paprika
- 2 tbsp Cajun spice mix
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 24 oz chicken thighs, boneless and skinless, cut into quarters
- 14 oz chicken stock
- fresh parsley leaves, to garnish
- hot sauce, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2437.8 kJ / 582.7 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1413.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Meatballs with Creamy Tomato Sauce
1 godz. 5 min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1h
Creamy Mushroom and Chicken Pasta
1h
Chicken Parmesan
1h 10min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45min
Creole Style Jambalaya
1h 10min
Sticky Sesame Chicken
40 min
Fragrant Chicken Curry Second Bowl
1h
Chutney Chicken
30min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35 min