Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz all-purpose flour
- 8 oz white onions, cut into pieces
- 4 oz green bell pepper, cut into pieces
- 4 oz celery, cut into pieces, leaves reserved for garnish
- 7 oz long-grain white rice
- 32 oz water
- 1 ½ tsp salt, divided, to taste
- 2 oz extra virgin olive oil
- 2 tsp Worcestershire sauce
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp dried thyme
- ½ tsp garlic powder
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp paprika
- 2 tbsp Cajun spice mix
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 24 oz chicken thighs, boneless and skinless, cut into quarters
- 14 oz chicken stock
- fresh parsley leaves, to garnish
- hot sauce, to serve (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2437.8 kJ / 582.7 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1413.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garlic Pork with Vegetables and Rice
40min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1 Std.
Chicken Stroganoff Soup
55 min
Lemon Ricotta Pasta with Chicken
35min
Greek Style Pork Stew
1 Std.
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30min
One Pot Ravioli Soup
30min
Chicken Marsala
40min
Chicken Parmesan
1 Std. 10 Min
Chicken Cacciatore with Orzo
1 godz. 5 min
Chicken Meatballs with Creamy Tomato Sauce
1 godz. 5 min