Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 4 oz white onion, cut into strips (1 in.)
- 4 oz red bell pepper, cut into strips (1 in.)
- 4 oz green bell pepper, cut into strips (1 in.)
- 1 oz celery, cut into pieces (1 in.)
- 1 oz fresh cilantro, leaves only, plus extra to garnish
- 3 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 ½ oz olive oil
- 1 oz lime juice
- 12 oz chicken thighs, boneless and skinless, cut into pieces (1 in.)
-
10 ½
oz bomba rice
lub 10 ½ oz arborio rice - 1 tbsp chicken stock paste
- 1 tsp paprika
- ½ tsp salt
- 1 pinch saffron threads
- 28 oz chicken broth, divided
- 15 oz canned green peas, drained
- roasted red peppers, drained, cut into strips
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1739.9 kJ / 415.8 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 646.9 mg
Alternatywne przepisy
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1hod.
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45min
Baked Chicken Breasts Pizzaiola
55 Min
Shrimp Orzo with Peas
30min
Chicken Étouffée
1 godz. 25 min
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5h 5 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Sticky Sesame Chicken
40 min
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4 Std. 20 Min
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35min
Chicken Thighs Pizzaiola Style
50 min.
Marry Me Chicken
40 min