Cheesecake baklava

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 portions

Składniki

  • de pistaches, nature et un peu pour la finition
    50 g
  • de beurre coupé en morceaux (2 cm)
    60 g
  • de pâte filo (env. 30 x 40 cm)
    6 feuilles
  • beurre pour le moule
  • de fromage à tartiner
    500 g
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    120 g
  • de sucre en poudre
    270 g
  • œufs
    3
  • d'eau
    120 g
  • d'eau de rose (opcjonalnie)
    20 g
  • de cannelle moulue
    ¼ de c. à café
  • de cardamome en poudre
    2 - 3 pincées
  • de miel
    50 g
  • pétales de rose, séchés (opcjonalnie) pour la finition
  • de pistaches nature émondées et non salées, pour la finition
    un peu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 381.8 kcal / 1597.4 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 25.6 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Sód 220.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...