Cheesecake baklava

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 portions

Składniki

  • 50 g de pistaches, nature émondées et non salées, et un peu plus pour la finition
  • 60 g de beurre coupé en morceaux (2 cm)
  • 6 feuilles de pâte filo (env. 30 x 40 cm)
  • beurre pour le moule
  • 500 g de fromage à tartiner
  • 120 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 270 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 120 g d'eau
  • 20 g d'eau de rose (opcjonalnie)
  • ¼ de c. à café de cannelle moulue
  • 2 - 3 pincées de cardamome en poudre
  • 50 g de miel
  • pétales de rose, séchés (opcjonalnie) pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 220.2 mg
Białko 5.8 g
Kalorie 1597.4 kJ / 381.8 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Węglowodany 34.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...