![Mousse glacée aux fruits rouges Mousse glacée aux fruits rouges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/38232C39-C141-470D-B818-611FFD8CD8FA/Derivates/188D92EE-0D3B-4D58-89AA-57FC9D9BA57D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de sucre en poudre
- 500 g de fruits rouges surgelés variés
-
10 - 30
g de jus de citron vert
lub 10 - 30 g de jus de citron jaune - 1 blanc d'œuf
- 100 g de fruits rouges frais variés, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 417 kJ / 100 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Sabayon
15 Min
Glace aux fruits
5 Min
Mousse aux fruits rouges
5 Std.
Sorbet citron
8 godz. 30 min
Cabillaud au beurre d'agrumes
50min
Sorbet aux fruits
10 Min
Mousseux de café glacé
5 Min
Velouté de potiron et crevette
35min
Granité de fruits frais
5 Min
Soupe froide au concombre
1h
Gaspacho de tomate aux cerises noires
1h 5min
Assortiment de légumes sur lit de riz et sauce au yaourt
45min