Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 30 g de caramel liquide (voir rubrique "Conseil(s)")
- 300 g de lait entier
- 4 œufs
- 40 g de sucre en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- 10 g de sucre vanillé maison
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 532.2 kJ / 126.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12 Std.
Crème dessert au caramel
1j
Caramel de base
25 min
Œufs au lait au caramel
55 Min
Riz au lait caramel
1j 30 menit
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8h
Crème au café
2j 30 menit
Œufs au lait et à la vanille
5h
Crème catalane
4 godz. 25 min
Crème renversée au caramel
4 godz. 50 min
Crème caramel et vanille
8h
Crème pâtissière Mode Sauce
15min