Tort dacquoise

5.0 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 35 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 45 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 3 białka (90-100 g)
  • 140 g cukru
  • 20 g cukru trzcinowego
  • ½ łyżeczki octu
  • 75 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 75 g masy krówkowej
  • 200 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 1 łyżeczka kakao naturalnego, niesłodzonego

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 165 mg
Białko 5.6 g
Kalorie 1530.7 kJ / 365.8 kcal
Tłuszcz 20.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...