Mini-Germknödel avec confiture de pruneaux, sucre au pavot et sauce à la vanille

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 pièces

Składniki

Le sucre au pavot
  • de graines de pavot
    40 g
  • de sucre
    20 g
Les Germknödel
  • de lait
    100 g
  • de sucre
    10 g
  • de levure boulangère fraîche
    20 g
  • de beurre et un peu plus pour graisser
    30 g
  • de farine
    270 g
  • œuf
    1
  • de sel
    ½ c. à café
  • de confiture de pruneaux
    40 g
La sauce à la vanille et finition
  • de lait
    400 g
  • œuf
    1
  • de sucre
    50 g
  • gousse de vanille pulpe grattée
    ½
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
    7 g
  • d'eau
    500 g

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 238 kcal / 996 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 164 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...