Mini-Germknödel avec confiture de pruneaux, sucre au pavot et sauce à la vanille

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
10 pièces

Składniki

Le sucre au pavot
  • 40 g de graines de pavot
  • 20 g de sucre
Les Germknödel
  • 100 g de lait
  • 10 g de sucre
  • 20 g de levure boulangère fraîche
  • 30 g de beurre et un peu plus pour graisser
  • 270 g de farine
  • 1 œuf
  • ½ c. à café de sel
  • 40 g de confiture de pruneaux
La sauce à la vanille et finition
  • 400 g de lait
  • 1 œuf
  • 50 g de sucre
  • ½ gousse de vanille pulpe grattée
  • 7 g d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 500 g d'eau

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 164 mg
Białko 8 g
Kalorie 996 kJ / 238 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...