
Urządzenia i Akcesoria
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 sztuk
Składniki
Ciasto
-
wody ciepłej220 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski30 g
-
cukru1 łyżeczka
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej420 g
-
soli1 łyżeczka
Nadzienie
-
cukinii pokrojonej w 1-1,5 cm plastry (patrz wskazówka)400 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
suszonych pomidorów, w oleju odsączonych80 g
-
bazylii, świeżej tylko liście10 - 15 g
-
sera feta pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)100 - 150 g
-
sera mozzarella odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki250 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
jajko (opcjonalnie) roztrzepane1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
390.8 kcal /
1636 kJ
Białko
17.8 g
Tłuszcz
15.1 g
Węglowodany
46.5 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Sód
673 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Mini tarty z porem
1 godz.
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Placki gozleme ze szpinakiem
1 godz. 15 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Piknikowe wegetariańskie empanadas
1 godz. 10 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min