Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowe smoothie bowl
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
140 g awokado (ok. 1 szt.), dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, plus kilka szt. pokrojonych w 3 mm plastry, do dekoracji500 g truskawek, świeżych plus kilka szt. pokrojonych w 3 mm plastry, do dekoracji
-
400 g mleczka kokosowego
-
35 - 50 g miodu płynnego
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
6 - 8 kostek lodu
-
½ - 1 gałązka mięty, świeżej (opcjonalnie) tylko liście
-
borówki, świeże do dekoracji
-
½ banana pokrojonego w 3 mm plastry, do dekoracji
-
nasiona chia do dekoracji
-
orzechy nerkowca, prażone, niesolone, do dekoracjiwiórki kokosowe do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5.7 g
Kalorie
1770.8 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
41.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Smoothie bowl ze szpinakiem i morwą
15 min
Smoothie truskawkowo-jogurtowe z nasionami chia
5 min
Różowe smoothie bowl z owocami i płatkami owsianymi
15 min
Smoothie bowl z wiśniami i ziarnami kakaowca
10 min
Smoothie bowl z mango i nasionami chia
2 godz. 10 min
Smoothie bowl z awokado i pestkami granatu
20 min
Smoothie bowl z borówkami i morwą
10 min
Smoothie bowl z owoców leśnych
10 min
Smoothie bowl z malinami i nasionami chia
10 min
Smoothie bowl ze szpinakiem i jagodami goji
15 min
Smoothie bowl z bananem i mango
15 min
Smoothie bowl z mango i banana
10 min